Álláskeresés

 

Álláskeresés: tippek, tanácsok, állások az oldal alján!!!

Álláskeresés

Álláskeresés

Most, hogy a gazdasági válságot éljük, sajnos még inkább időszerű az álláskeresés témaköre. Nehéz dolog, hiszen ha álláskeresés előtt állunk, akkor az általában azt jelenti, hogy jelenleg nincs állásunk. De hogyan keressünk munkát, állást ebben a nehéz időszakban?  Abban úgy gondolom, egyetért a kedves olvasó, hogy pesszimistán nem lehet neki állni az álláskeresésnek sem. Ezt nagyon meg tud látszani rajtunk, és nagyon ronthatja az esélyeinket. Az álláskeresés akár hónapokig, rosszabbik esetben ennél több ideig is tarthat. Persze manapság már az lehet furcsa néhány cégnél, hogy az álláskeresés során csak úgy váratlanul bekopogunk a nagyfőnök irodájába és rákérdezünk, nincs e esetleg állás számunkra. Ez viszont elsülhet rosszul, de jól is. Próba szerencse.

 

álláskeresés, ne add fel

Ezekben az időkben el kell fogadnunk az a sajnálatos tényt,
hogy rajtunk kívül egy állásra akár több százan is jelentkezhetnek. Álláskeresés közben ami vigasztalhat minket, hogy nem minden rajtunk múlik. Fontos, hogy ne csak az álláskeresés közben ne csak az újság hirdetéseket böngésszük, hanem vegyünk igénybe más forrásokat is.
De ami még jobb: keressük fel személyesen a lehetséges munkaadókat és nyíltan, de nem rámenősen kérdezzünk rá a dolgokra. Gondoljunk bele:
Egy meghirdetett állásra beérkezhet több száz önéletrajz is. Na, most ezek kiválogatását végző személy esetleg személyügyis  munkatársnak valamilyen módszerrel ki kell válogatnia a megfelelő jelentkezőt. Óhatatlanul is előfordulhat álláskeresés közben, hogy te nagyon esélyes lennél a munkára, de valahogy mégis kiesel az első kiválogatásnál. Az álláskeresés itt nem lehet megállítani, tovább kell lépni és ostromolni a munkáltatót. Próbáljunk meg kapcsolatainkat mozgósítani, hiszen sosem lehet tudni ki kit ismer. Szerezzünk minél több információt álláskeresés közben a cégről, tanulmányozzuk a profilt.
Tematikusan ki kell zárunk a saját hibáinkból előfordulható hibákat.
Mindig legyünk készen, nem lehet előre tudni, mikor hívnak be egy állásinterjúra.
Fontos szereplője az álláskeresésünknek, hogy legyen nálunk önéletrajz. A megfelelő önéletrajz megírásához nagy segítségünkre lehet az állás portálok. Különböző mintájú önéletrajzokat tölthetünk le a netről. A személyes megjelenés álláskeresési tippek, ötletek, na és persze tanulságos történeteket ismerhetünk meg.  Ha eljutunk a személyes állásinterjúra, előtte ha tehetjük készüljünk fel az esetleges kérdésekre és azok megválaszolásaira. Az álláskeresés több lépcsőfokból álló összetett munkák eredménye. Ki kel dolgoznunk az alapoktól a munkába állásig a stratégiánkat. A munkaadók nem szeretik a tétova, mélázó álláskeresőket. A magabiztos fellépés és megjelenés mérvadó lehet. Az állás keresésünk során szakítsunk időt kielemezni az eddigi eredményeinket. Tarthatunk esetlegesen szituációs gyakorlatokat is. Minden trükk, ami azt szolgálja, hogy az álláskeresésünk eredményes lehet, ne szégyelljük bevetni, a tisztesség határain belül.

Álláskeresés otthonról

A technika fejlődésével egyre több háztartásban megtalálható a számítógép. Kell mert nem szeretnénk lemaradni másoktól a gyerek jól el van vele, és ami a lényeg, tudunk csatlakozni a világhálóra. Egyre több lehetőség adódik az Interneten , hogy keresünk ezt meg azt. Nagy részben megkönnyíti az álláskeresés, vagy inkább azt mondanám nélkülözhetetlen ma már az internetes hozzáférés otthonunkban is.  Önéletrajzzal sem kell már szaladgálnunk a postára,
küldjük a cv-t mail-ben. Az álláskeresés eme módszerének viszont van egy nagy hátulütője.
Hiányzik az első körben a személyes pontakt.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/