Bedolgozás

A bedolgozás is egy gyűjtő fogalom, hiszen többféle munkát nevezhetünk így.

Bedolgozás

Bedolgozás

A bedolgozás lehet távmunka, vagy otthoni munkaként is végezni, gyakran ezek a fogalmak összemosódnak.
Munkavállalói szempontok alapján bizonyos esetekbe megéri a munkáltatót otthonról foglalkoztatni, ennek több előnye is van, de ezt mát a többi cikkünkben ismertetjük.

De nézzük, melyek azok a lekeresettebb, népszerűbb bedolgozási formák:

Tárgyak összeszerelése,varrás,borítékolás, gyöngyfűzés, gépelés, szőnyegszövés, babakészítés , és még sorolhatnánk a lehetőségeket.

Mikor rákeresünk erre a kifejezésre a google-ban sok lehetőség közül választhatunk.  A hirdetésben rendszerint azt olvashatjuk, amit hallani szeretnénk, ami egyezik a legtöbb ember elképzelésével. A nagy szlogen: napi pár óra munkával pénzt kereshetsz otthonról!  Ki ne szeretne ilyen bedolgozás vállalni? Természetesen sokan és a régi nagy klasszikus formában elküldtük a válaszborítékot, hiszen csak ennek fejében tájékoztattak. Aztán a válaszboríték megérkezett a “cég”-től és tájékoztattak benne, hogy pár ezer forint befizetésével megveheted a kezdő csomagot és a jó öreg rózsaszínű csekket befizetted.

Bedolgozás munka vagy nem?

Volt próbálkozás tollak összeszerelésével, gyerekjátékok összerakása, de gazdasági szempontból mégse érte meg a cégeknek ilyen iránytű foglalkoztatás. Emlékszem pl. édesanyám matyó babákat készített otthon, egy ismert cégnek bedolgozás képen. Ez ment is egy darabig, csak sajnos nagyon keveset fizettek.

A gyöngyfűzésnél például neked kellett eladni a gyöngyöket. Jó üzlet volt, hiszen a gyöngyök értéke pár száz forint volt, de te a csomagért akár több ezer forintot is fizettél. De volt olyan bedolgozás is, ahol több tízezer forintot kellett előre kifizetni.

Borítékolásnál tipikus feladat volt, hogy tovább küld ezt a “munkát”, reklámozd, és majd mások befizetéséből lesz neked is pénzed.
Ez az “üzlet” típus mint bedolgozás évekig virágzott, aztán az internet térhódítása folyamán lassan kihalt.

Akkor tehát nincs valós bedolgozási munka?

Van csak nagyon ritka mint a fehér holló az igazi bedolgozás. Tapasztalataink szerint valós bedolgozási formák amit otthonról végez a munkavállaló pl. gépelés, szőnyegszövés.
Reméljünk mind inkább kidolgozott formában és a törvényi előírásoknak megfelelően fog a bedolgozás mint munkaforma elszaporodni kis hazánkban is.

Ajánlat:

www.tavmunkabazis.gportal.hu


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/