Feketelista

Feketelista, avagy mire figyeljünk

Már bizonyára a gyakori internetező, netán távmunkát vagy egyéb jövedelemforrást kereső

Feketelista

Feketelista

találkozott kecsegtető, gyors meggazdagodást ígérő munkaajánlatokkal.  Feketelista oldalunkon a következőkben szeretnék egy két tippet, tanácsot adni, hogy mire figyeljünk oda, hiszen a csalók az Interneten is jelen vannak, mégpedig egyre többen.
Az Internetes világ sok lehetőséget kínál a pénzszerzésre, de tudomásul kell venni, hogy sokaknak itt sem adatik meg a lehetőség, hogy egyik hónapról a másikra meggazdagodjon. Sőt itt is érvényes az Én meglátásom szerint, hogy itt is csak kitartó munkával, főleg ha becsületesek akarunk lenni , lehet eredményeket elérni. Sokan használják a távmunka szót hirdetéseikben, pedig az ajánlatának semmi köze hozzá.  Sok az mlm rendszer, piramis jellegű hirdetés távmunkának hirdetve.   Sok visszaélésről lehet olvasni cikkeket, ill. bologban /www.tavmunkaatveresek.blogspot.com/
Külföldi lehetőségek közül kiemelném a „keress pénzt szörfözéssel, e-mailek olvasásával”
Ez az „pénzkeresési modell megbukott, de még most is sokan hirdetik.
Az egyik nagy bukta a Cashfiesta és társai. Érdemes az Interneten nézelődni, sok cikk megjelenik a nem fizetőkről feketelista készül róluk.

De nézzük mi a helyzet itthon:

Sok cég hirdet „távmunka” lehetőséget, megnevezni nem szeretnék őket jogi okokból kifolyólag, de vannak ismertető jelek, amik alapján bárki felismerheti Őket.
Újat nem fogok leírni szerintem, de mégis sokan bedőlnek a mai napig is a rózsaszínű trükknek. Természetesen alapvetően nem lenne sok egy valós munkáért a kért összeg, biztos ezért is fizetik be sokan. A probléma az, hogy nincs mögötte valós tartalom, valós munka, csak piramis.  A befizetett pár száz forint után kapjuk a levelet, amelyben kezdő csomagot kell megrendelnünk Ez már több ezer, esetleg 10.000. ft. Fölött is lehet az ára. Aztán amikor ezt is befizetjük kapunk pár oldal leírást, hogy hogyan tudunk másokat is ilyen módon átverni, megkárosítani. A hiszékenység üzletága sajnos nagyon jól működik, melyre megfelelő jogorvoslatot sem találunk. Ezt, ill. a kiskapukat kihasználva ma is virágzik ez az üzlet, de megítélésem szerint a fénykora ma már halványulni látszik, ezért is jó a feketelista nézegetése.
Távmunkaként hirdetett pilótajátékot azonban szép számmal találunk, a neten van egy beugró díj, aztán küldeni kell tovább a spam e-mail-eket.  Biztos vagyok benne, hogy még sorolhatnánk az eseteket, történeteket. Becslések szerint az Internet használók száma ma már bőven meghaladja a 100 milliót, és a dinamikus növekedésnek köszönhetően ez a szám napról-napra ezres nagyság rendel gyarapszik.  Az Internet a világunk egyik tükörképének mondják, és a széles elterjedés miatt nem csoda, hogy a szélhámosok, csalók, bűnözői körök is felismerték a piac eme nagy lehetőségét. Rengeteg trükkel rendelkeznek, hogy egy kis pénzt csaljanak ki az emberből, tudnak hatni a pénztárcánkra. Főképp nagy veszélyben vannak a kezdő internetezők, akik a nagy lehetőséget remélve beugranak a csapdába.
Hiszen ezek a „Cégek” még inkább el tudnak tűnni egy nap alatt az Internet útvesztőiben, névtelenségében. Sokszor a pénz kicsalásának módszere új, ezért is könnyebben el hisszük.
A beszervezés üteme felgyorsult, a hálózatépítés virágkorát éljük: különböző vásárlói klubok,
hamis nyereményjátékok, üdülési jogok adás-vétele, levélláncok továbbküldése stb.
Az egyik nagy üzlet az Interneten is az egészség. Az egészsége mindenkinek fontos, ezért ezt kihasználva különböző gyógyhatásúnak mondott termékek mlm rendszerű értékesítése nagy ütemben zajlik.  A beszervező, rábeszélő módszerek profik: e-maillevelezés útján, a profiakknak weboldal, videó üzenet, a hitelesség látszatához.  Ez egy új terep idegen szóval a cyberspace vagyis a virtuális világ, hiszen amilyen gyorsan feltűnhet egy remeknek tűnő ajánlat tulajdonosa, ugyanolyan hamar el is tűnhet az Internet végtelen világába.

Feketelista:

www.tavmunkaatveresek.blogspot.com


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/