Hasznos tanácsok

>
Aki az interneten keres állást, másodállást, szinte biztosan belefutott már olyan hirdetésekbe,

Hasznos Tanácsok

Hasznos Tanácsok

amelyek “otthon végezhető” munkát kínáltak, rendkívül kedvező feltételekkel, biztos jövedelemmel, akár csak heti 1-2 órás munkavégzéssel.

Az internet tele van otthon végezhető munka hirdetésekkel, amelyek legtöbbször néhány órás – közelebbről meg nem határozott – munkavégzéssel kiemelkedő jövedelmet ígérnek. Íme néhány haszon tanácsok segítségül a , hogy ne verjék át a csalók.

Hasznos tanácsok

1. Soha ne higgyünk a túl csábító ajánlatoknak!

Ezzel ugyanis az emberek érzelmeire és nem a józan eszükre próbál hatni a hirdető. Nem véletlenül az érzelmekre hatást gyakorolják előszeretettel a reklám iparban is. Próbáljunk a realitások talaján maradni, az egészséges gyanú még senkinek sem ártott meg, ha túl könnyű és gyors pénzszerzési módot kínál valaki. Figyeljünk a hirdetés szövegegére is. Mindig utána kell nézni a hirdetőnek, erre nagyon jó lehetőség a különböző keresők használata! Ha valaha a hirdető átvert valakit, az biztos megjelent valamilyen formába az interneten is.

Hasznos tanácsok cégek ellenőrzéséhez

2. Ha magánközvetítő révén szeretnénk állásajánlathoz jutni, mindig győződjünk meg arról, hogy a közvetítő regisztráltatta-e magát a telephelye szerint illetékes munkaügyi központnál.

Nyilvántartásba nem vett magánközvetítő szolgáltatásait soha ne vegyük igénybe lehetőleg! Kormányrendelet írja elő, hogy a magánközvetítőnek nyilvántartásba kell szerepelnie a telephelye szerint illetékes munkaügyi központnál. A munkaügyi központ csak akkor regisztrálja, ha az a rendeletben meghatározott feltételeknek – szakértelem, elérhetőség, óvadék letétbe helyezése stb. – megfelel,  követelményeknek eleget tesz.

 


3.

Soha ne fizessünk magánközvetítőnek közvetítési, regisztrációs vagy egyéb díjat!

Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy a magánközvetítő az álláskeresőtől semmilyen címen nem kérhet a szolgáltatásaiért pénzt. Szolgáltatásainak díját mindig a munkaadó fizeti meg.

4. Soha ne fizessünk előre egy munkát ajánlónak sem!

Néhány száz forinttól a súlyos tízezrekig /de volt már itt százezres tétel is/ változatos a paletta, hogy mennyi pénzt kérnek előre a munkavállalás, pénzkeresés reményében.

5. Ha ilyen ajánlatot kapunk, még mielőbb bármit tennénk, próbáljuk a hirdetőt “leinformálni”

Ha cégről van szó, érdemes megnézni az illetékes cégbíróságon, be van-e jegyezve a cégnyilvántartásba, kik a tagok, mennyi az alaptőkéje, van-e ellene felszámolási eljárás stb.

Ha magánszemélyről van szó, őt is valamilyen módon javasolt leinformálni (pl. egyéni vállalkozók nyilvántartásában szerepel-e, vagy általában a hirdetésben milyen elérhetőséget ad meg (ha csak mobilt, és nincs postacím vagy vezetékes telefon, már eleve gyanút foghatunk).

6. Ha úgy érezzük, hogy becsaptak…

Segítségért forduljunk a rendőrséghez, magán-munkaközvetítést végző cég esetén fordulhatunk a munkaügyi központhoz, de a szakemberek szerint inkább a megelőzés legyen a célunk, mert utólag nagyon nehéz visszaszerezni a befizetett pénzt. A csalók általában jól ismerik a kiskapukat, és ezeket bizony előszeretettel ki is használják. Remélem a hasznos tanácsok oldalunk segítségére volt.

hasznos tanácsok:

www.tavmunkaatveresek.blogspot.com

 


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/