Távmunka előnyei

 

 

 

A távmunka, mint foglalkoztatási forma nagyon népszerű hazánkban is.
Távmunka előnyei

 

Persze nem csak azért amiért az egyik ismerősöm megfogalmazta a kérdésemre: miért szeretsz távmunkában dolgozni, mi a távmunka előnyei? Erre azt felelte: kevesebbet látom a főnököm… és itt megjegyzem, hogy fordítva is igaz lehet, de menjünk tovább. Mi is az távmunka előnyei, ha valaki távmunka körben dolgozik.
Nem lehet azon csodálkozni, hogy a távmunka iránti igény nagyon megnőtt hazánkban is.
A gyors technikai fejlődéssel párhuzamosan elterjed távmunka lehetőségek sokakat vonz.

Távmunka előnyei

A dolgozók számára egy ideális foglalkoztatási formának tűnhet, hiszen akár otthon kényelmes körülmények között dolgozhat. Nem kell naponta ingáznia, az utazással járó kellemetlenségről lemondani nem nehéz. Gil Gordon az amerikai távmunka kutatás egyik jelentős szakértője- elmondta, hogy nem mindenki alkalmas távmunkásnak. Tehát a szabadság árt meg kell fizetni itt is.  De maradjunk az előnyök ismertetésénél.
mivel önálló munkavégzésről beszélünk, fontos a távmunkás önfegyelme, hiszen nincs ott a főnök aki állandóan dirigál, és aki szeret otthon a csendben dolgozni nagy előnyre tehet szert.
A távmunka előnyeit a cégvezetők is elismerik, és kedvezően nyilatkoznak róla. Tehát a távmunkás fő motivációja a szabadság, rugalmas munkaidő beosztásban rejlik.
Nincs 8 óra robot, nem kell alkalmazkodni az ezzel járó fegyelmi követelményekkel.
A munkahelyi konfliktusokat el tudjuk kerülni, a főnők előtti megfelelés vágya már nem olyan értékes, így stressz mentesebb életkörülményeket tudunk magunknak biztosítani.
ide tartozik, hogy nem rohannunk, kapkodnunk minden  reggel, hogy el ne késsünk a munkahelyünkről, ugye jól hangzik?
A távmunka előnye lehet még:
– a már említett stressz mellett az esetleges járványok, allergiás megbetegedések kockázatának a jelentős csökkenése, a közlekedés veszélyeit elkerüljük, nem ér annyi légszennyezés-tehát egészségesebben élhetünk
– A távmunka végzése során is közelebb vagyunk családunkhoz. Ha valakinek állandó gondozásra szoruló családtagja van, vagy a gyermek nevelésben kell besegíteni- ez összébb kovácsolhatja a családtagokat, problémákat gyorsabban tudjuk megoldani a gyakoribb közelségünkkel.
-A távmunka végző saját maga szabja meg a munkahelyét, annak kialakítását a kényelme kedvére. Sokat számít, milyen körülmények között dolgozunk például otthon. A világítás, szellőztetés, kényelmes szék és asztal megválasztása tovább növeli a munkavégzés minőségét és mennyiségét is akár. Azt az időt, ami elmenne, az utazással azt mind a munka javára tudja fordítani a távmunkás.  A hatékonyabb munkavégzés során jobb kapcsolat alakulhat ki a munkaadónkkal, sikereket tudunk elérni.
– A távmunka tapasztalatok pedig előrébb viszik a munkást, hiszen megszerzett gyakorlata révén több távmunka pályázaton tud sikeresen érvelni. A mobilitás nagy előnyét kihasználva további előnyökre tehet szert a távmunkában dolgozó a hagyományos munkarendben dolgozóval szemben.
elmondhatjuk, hogy a távmunka előnyei kiemelkedőek és népszerűek mind két fél szemszögéből.

 

.

 


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/